La Brasserie de Waterloo – Restaurant

Het nieuwe restaurant met 140 zitplaatsen, de “La brasserie de Waterloo”, en zijn terras van 500 m² met een adembenemend uitzicht over het slagveld, vormen een modern concept met zijn speelse “biertuin” (20 bieren van de tap, waarvan 3 direct verbonden naar de brouwerij over de uitgestrekte binnenplaats) en de speeltuin (in de buurt voor ouders om hun kinderen in de gaten te houden)… Een ongeëvenaarde sfeer waarin eco-verantwoordelijke, lokale, seizoens- en kortsluitlandbouw natuurlijk de voorkeur geniet

De hoeve van Mont-Saint-Jean

De hoeve van Mont-Saint-Jean is een karaktervolle en authentieke plek die u uitnodigt al haar geheimen te ontdekken.
In de boetiek vindt u een brede waaier van streekbieren.
Treed binnen in de magische wereld van deze opmerkelijke plek, bezoek het museum “De keerzijde van de medaille” en dompel u onder in de geschiedenis van het veldhospitaal van de Engelsen.
Duw de poorten van haar domein open en ontdek de plaats waar het ‘bier van de moed’ wordt gebrouwen!

Histoire

De hoeve van Mont-Saint-Jean mag vandaag dan wel bekend staan om haar brouwerij, museum, boetiek, evenementen, zalen en restaurant, de geschiedenis van deze boerderij kenmerkt zich echter ook door een aantal belangrijke gebeurtenissen waarvan ze getuige was en het decor vormde. Een rijke geschiedenis – van de Middeleeuwen tot op heden, met het jaar 1815 als beslissend keerpunt – waaraan de Hoeve van Mont-Saint-Jean haar karakter en haar waardigheid te danken heeft.

Microbrouwerij

In de hoeve van Mont-Saint-Jean is de microbrouwerij ondergebracht waar Waterloo wordt gebrouwen. Deze brouwactiviteit gaat terug tot de 15de eeuw.
We nodigen u uit kennis te maken met het ambachtelijke productieproces tijdens een bezoek in het gezelschap van een van onze brouwers. Geniet van het ‘bier van de moed’ in het hart van de hoeve van Mont-Saint-Jean …

Microdistilleerderij

Met onze gloednieuwe microdistilleerderij, die rechtstreeks uit Duitsland komt, kunnen we twee verschillende distillatieprocessen toepassen: “pot still”-distillatie en “column still”-distillatie. Dit zijn twee zeer verschillende procedés: “pot still”-distillatie wordt gebruik voor de productie van de whisky en “column still”-distillatie voor de productie van de gin.

Met een hoeveelheid wort van amper 250 liter is onze micro-distilleerderij een van de kleinste van het land. De productiecapaciteit voor gin bedraagt 15.000 liter. Maar we zullen plaats moeten maken voor de whisky …

Museum

Ontdek het Britse veldhospitaal van de Slag bij Waterloo.

Tijdens de Slag bij Waterloo had de Hertog van Wellington, Prins van Waterloo, het beroemde “Britse veldhospitaal” ondergebracht in de hoeve van Mont-Saint-Jean.
Leer meer over de 7.000 gewonde soldaten die er verzorgd werden en ontdek tal van opmerkelijke voorwerpen en iconografieën die in het museum van deze prachtige site zijn ondergebracht: een absolute must voor wie alles te weten wil komen over deze historische veldslag.