Onze Whiskies

Onze Whisky

Welkom in het land van de dappere strijders! De hoeve van Mont-Saint-Jean, midden op het vroegere slagveld van de slag bij Waterloo, lanceert zijn tweede whiskycollectie!

De vorige keer, in 1815, gebruikte de hoeve vaten van Schotse whisky’s. Die werden gereserveerd voor soldaten met een zekere graad om ze te helpen hun verwondingen van de veldslag te verbijten. Vandaag, na 3 jaar rijpen, en nog altijd op basis van het recept van onze Waterloo-bieren, is onze tweede editie van de 3 Waterloo-whisky’s klaar: “The Surgeon”, “The Nurse” en “The Brancardier”.

Dit jaar zullen we met onze twee Single Casks, The Surgeon en The Nurse, niet meer dan 300 flessen bottelen. Elke fles is genummerd.

En u kan ons al komen bezoeken op de boerderij van Mont-Saint-Jean, waar u vanuit ons restaurant Beer Garden onze nieuwe alambic kan zien. Er is ook groepsbezoek mogelijk, met een geluid- en lichtspektakel in onze wijnkelder.

Ontdek de whisky van onze Meesterbrouwers!

The Brancardier

50cl –  Single Grain


“Brancardiers” waren wellicht de meest kwetsbare mensen op het slagveld. Deze “ambulanciers avant la lettre” brachten op eigen kracht gewonde soldaten terug naar de hoeve van Mont-Saint-Jean.

Type : Single Grain

Wash : Waterloo Récolte

Vat (historiek) : Eik (Highlands Scotch Whisky) + nieuwe eik Quercus Alba

2021

De intense peer-ervaring lijkt recht uit onze boomgaard te komen en mixt met exotische groene bananen en ananas. Voeg daar een toets van gekaramelliseerde hazelnoten bij, vanilletabak en toffee. De lange afdronk is aangenaam romig.

ABV : 40%

2020

Deze Waterloo Single Grain is ontegensprekelijk de ideale kennismaking met de Belgische whiskywereld. Aroma’s van karamel en vanille sublimeren de fijne kruidige toetsen. Je kan zelfs een boeket lentebloemen onderscheiden. In de mond heeft deze whisky een volle smaak van zoete vanille, in evenwicht gehouden door kruidige toetsen van hout. Die zijn het resultaat van een blend met andere Amerikaanse vaten (Quercus Alba). De afdronk kenmerkt zich door een intense hint van theebladeren.

ABV : 46%

The Nurse

50cl – Single Cask Grain


“The Nurse” herinnert aan de onmisbare aanwezigheid van de geallieerde en Belgische vrouwen (vaak dorpsvrouwen) die het medische korps tijdens de veldslag bijstonden op de hoeve van Mont Saint Jean.

Type : Single Cask Grain

Wash : Waterloo Récolte

Vat (historiek) : Eik (Highlands Scotch Whisky)

2021

Ervaar een rokerige mix van leder en kruiden met een zoute, gepeperde moutsmaak. In de afdronk herken je getoast brood en macadamianoten.

ABV : 42%

2020

Deze Waterloo Single Cask Grain is ongetwijfeld een aangename verrassing! Met de Waterloo Récolte als distillatiebasis zijn we erin geslaagd om het aroma van het bier zonder smaakverlies te extraheren … Aroma’s van peren en weiland gaan schuil achter de zoete geur van vanille, rode peper en graan. En voor de liefhebbers: fijne toetsen van pure chocolade..

ABV : 42%

The Surgeon

50cl – Single Cask Malt


“The Surgeon” is een eerbetoon aan de vele chirurgen die op de hoeve van Mont-Saint-Jean een week lang dag en nacht operaties uitvoerden na de Slag bij Waterloo.

Type : Single Cask Malt

Wash : Waterloo Triple Blond

Vat (historiek) : Eik (Highlands Scotch Whisky)

2021

Fruitige elegantie! Gele meloen, perzik en peer contrasteren met de nootachtige smaak; alles komt in evenwicht met een kruidige toets en een zachte, romige afdronk.

ABV : 54%

2020

Deze Waterloo Single Cask Malt wordt gestookt op basis van onze Waterloo Triple Blond. De Belgische gerst, gefermenteerd met onze gist, zorgt voor uitgesproken kruidige toetsen. Na de distillatie heeft de whisky meer dan 3 jaar gerijpt in eiken vaten uit Schotland (Highlands). “The Surgeon” kenmerkt zich door zachte aroma’s van vanille en eik, gevolgd door subtiele toetsen van kruiden en jeneverbes. De gerst in de lange afdronk doet denken aan de Waterloo Triple.

ABV : 46%